Boeren ontlopen brand bij De Meinweg

Voor zover bekend zijn de twee grote natuurbranden in Zuidoost-Brabant en Limburg voor boeren en tuinders met een sisser afgelopen.

Boeren+ontlopen+brand+bij+De+Meinweg
© Pixabay

Rondom natuurgebied De Meinweg in Limburg en bij de Deurnsche Peel in Brabant bleken in de loop van de week de dichtbijgelegen boerenbedrijven buiten schot van de branden te blijven.

De LLTB en ZLTO zochten deze week contact met de betreffende ondernemers om te peilen hoe het met hen gaat. Ook stonden beide organisaties in contact met de veiligheidsregio's.

De LLTB nam begin deze week contact op met het crisisteam toen een mogelijke evacuatie van het vee ter sprake kwam. De LLTB vond het beter dat het vee op de bedrijven bleef, waar de brand de dieren niet kon bereiken.

Diergezondheid monitoren

Verder opperde de LLTB om, in geval van een evacuatie, twee personen op de bedrijven te houden om de gezondheid van de dieren te monitoren. Het crisisteam heeft dit verzoek gehonoreerd.

De Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost nam woensdagavond contact op met ZLTO. 'Die wilde, puur uit voorzorg, weten welke diersoorten er op de bedrijven aanwezig zijn en welke dieren wel of niet geëvacueerd kunnen worden', vertelt Anke de Brouwer. Zij is namens ZLTO contactpersoon voor deze veiligheidsregio.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer