LLTB+en+waterschap%3A+%27Put+inzetten+bij+natuurbrand%27
Nieuws
© Archief

LLTB en waterschap: 'Put inzetten bij natuurbrand'

De LLTB en Waterschap Limburg hebben LLTB-leden die de beschikking hebben over een grondwaterput opgeroepen de putten beschikbaar te stellen in geval van calamiteiten, zoals een natuurbrand.

Boeren en tuinders maken gebruik van grondwaterputten om hun gewassen te beregenen. 'We moeten er samen alles aan doen om eventuele schade aan onze natuur en het buitengebied te voorkomen en te bespreken', zegt LLTB-bestuurslid Jan Veltmans. Boeren en tuinders zijn zich heel bewust van hun rol in de samenleving.'

De grondwaterputten zijn geregistreerd bij Waterschap Limburg. 'We hebben alle LLTB-leden die gebruik maken van een grondwaterput een e-mail gestuurd waarin wordt verzocht op korte termijn te reageren op de vraag of de brandweer gebruik mag maken van hun waterput in geval van een natuurbrand', aldus Har Frenken, bestuurslid bij Waterschap Limburg.

De LLTB en het waterschap verzamelen en analyseren alle gegevens en treden binnenkort in overleg met relevante instanties.

Weer

 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer