Politie+jaagt+op+auto%2Domduwers+Boxtel
Nieuws
© John Claessens

Politie jaagt op auto-omduwers Boxtel

De politie is op zoek naar acht mannen die tijdens de stalbezetting in Boxtel de auto van een van de activisten in de greppel hebben geduwd. De politie vraagt de mannen zich te melden.

De politie heeft een foto verspreid van het incident, waarbij de gezichten van mannen onherkenbaar zijn gemaakt. Als de mannen zich niet binnen twee weken melden, geeft de politie de beelden vrij waarop de gezichten wel te zien zijn.

Het incident vond plaats tijdens de stalbezetting in Boxtel op 13 mei 2019. Meer dan honderd dierenactivisten waren deze avond het erf van een varkenshouder opgegaan. Een deel was ook de stallen binnengedrongen.


Gedurende de stalbezetting waren tientallen boeren en sympathisanten van de veehouder naar het bedrijf gekomen om een tegendemonstratie te houden. Hierbij liepen de gemoederen hoog op en werd de auto omgeduwd.

De stalbezetting duurde uiteindelijk tien uur. Daarbij zijn tientallen mensen opgepakt. De rechtszaak tegen deze activisten is inmiddels afgesloten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer