Politie+neemt+busje+Animal+Rights+in+beslag
Nieuws
© John Claessens

Politie neemt busje Animal Rights in beslag

In Ottersum ontstond vrijdagavond onrust onder boeren toen die in het Noord-Limburgse dorp een busje zagen staan van dierenbeschermingsorganisatie Animal Rights. De politie werd erbij gehaald en die nam het busje in beslag.

'Dat gebeurde om de onrust onder de boeren in toom te houden', aldus een woordvoerder van de politie. 'De onrust ontstond omdat boeren in het recente verleden slachtoffer zijn geworden van dierenactivisten.'

Het bleek te gaan om een busje van de Duitse afdeling van Animal Rights. Het busje was daar voor een tattooconferentie, 'Helden für Tiere', die dit weekend in Ottersum wordt gehouden. De conferentie heeft als thema dierenbescherming, en zo'n dertig 'tattoo-artiesten' uit verschillende landen laten er zien wat ze kunnen.


Toen de politie doorhad dat de dierenbeschermers geen acties in de zin hadden, werd het busje zaterdagochtend weer teruggegeven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  60 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  3° / -2°
  55 %
Meer weer