Agrifac+heeft+duurzaamste+fabriek+van+Nederland
Nieuws
© Agrifac

Agrifac heeft duurzaamste fabriek van Nederland

De fabriek van Agrifac in Steenwijk is de duurzaamste van Nederland. Dit blijkt uit een Breeam-score van 97,38 procent. Breeam is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen te bepalen.

De spuitmachinefabrikant loopt graag voorop als het gaat over innovaties en duurzaamheid. Agrifac bouwt innovatieve veldspuiten en heeft een duurzame fabriek gebouwd, die in 2018 werd geopend.

Over 2019 is vastgesteld dat Agrifac een 'nul op de meter'-fabriek heeft. Dit betekent dat de zonnepanelen meer energie hebben opgewekt dan de fabrikant heeft gebruikt. Ook zijn de resultaten van de regenwateropvangtank (50 kuub) nu duidelijk. Alle Condor-veldspuiten worden met dit water getest en Agrifac spoelt er alle toiletten mee door.

Grote luchtdichtheid

De fabriek heeft een relatief grote luchtdichtheid en een grote tuin van ruim 500 vierkante meter waar bedreigde diersoorten goed kunnen gedijen.

Dit alles resulteert in een Breeam-score van 97,38 procent, de hoogste score van Nederland op de 2014 richtlijn bij oplevering. Het is zelfs één van de hoogste Breeam-scores ter wereld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer