Plantspecifieke+ridderzuring+bestrijden+in+grasland
Nieuws
© Eigen Foto

Plantspecifieke ridderzuring bestrijden in grasland

Loon- en aannemersbedrijf De Samenwerking in Elsloo kan plantspecifiek ridderzuring in grasland bestrijden. Het Friese bedrijf gebruikt de nieuwste dimensie op het gebied van precisielandbouw en hoogwaardige techniek in de praktijk.

Deze nieuwe methode van onkruidbestrijding levert veel voordelen op voor het milieu, de landbouw, natuur en beeldvorming van de consument over de agri- en foodsector. Omdat op deze wijze veel minder chemie nodig is, vermindert die de milieubelasting.

Doordat er geen groeiremming van het gras is, kan de veehouder rekenen op een hogere opbrengst en een betere kwaliteit voer. Tegelijkertijd zorgt het voor behoud en stimulans van de biodiversiteit in grasland. Denk aan klaver en kruiden.

Individuele plant

De benodigde verzorging is gericht op de individuele plant, waardoor er geen volveldsbespuiting voor de aanpak van ridderzuring nodig is. Bij deze werkwijze is er minder oppervlaktewater nodig voor de onkruidbestrijding.

Het loonbedrijf werkt met een geavanceerde veldspuit met een speciaal AiC-Plus-camerasysteem dat ridderzuring herkent en vervolgens per dop, individueel aangestuurd, het spuitmiddel op de plant kan toedienen.

Het is een ontwikkeling van Agrifac in Steenwijk, die in samenwerking met Loonbedrijf Thijssen in Nieuwehorne en De Samenwerking in Elsloo in de praktijk wordt uitgevoerd en getest.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  27° / 16°
  70 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer