Agrifac+wint+Bronzen+Sikkel+op+ATH
Nieuws
© Johan Wissink

Agrifac wint Bronzen Sikkel op ATH

De AiCPlus van de Nederlandse fabrikant Agrifac heeft dinsdag op de ATH in Biddinghuizen de Bronzen Sikkel voor beste innovatie gewonnen.

Het AiCPlus camerasysteem met kunstmatige intelligentie zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling. 'We zijn ontzettend blij en hartstikke vereerd met de prijs', jubelt Steven Koop van Agrifac.

Het systeem zorgt voor reductie van gewasbeschermingsmiddelen. 'We hebben camera's op de boom die de planten herkennen en daarmee onderscheid kunnen maken tussen het gewas en onkruid. Indien nodig kun je dus alleen het onkruid of alleen het gewas bespuiten', geeft Koop aan.

Impuls

De prijs werd uitgereikt door beursmanager Willem Bierema en Aldrik Gierveld van het ministerie van LNV. 'De Bronzen Sikkel is heel belangrijk voor de erkenning en de waardering die we voor deze innovatiekracht moeten hebben', meldt Gierveld. 'Agrifac zorgt er hiermee voor dat de precisielandbouw in Nederland een impuls krijgt.'

De tweede prijs ging naar Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het intelligente aanhangwagenremsysteem. Beide bedrijven ontvangen deze tweede prijs, omdat hum nieuwe aanhangwagenremsysteem ervoor zorgt dat de aanhangwagen remt zonder rempedaal, maar op de bak en door gas terug te nemen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  23° / 12°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 12°
  10 %
Meer weer