Agrifac levert veldspuit met Stage V motor

Agrifac levert in 2018 de eerste zelfrijdende veldspuiten met Stage V motor uitleveren. Het zorgt voor minder emissie en brandstofbesparing.

Agrifac+levert+veldspuit+met+Stage+V+motor
© Eigen Foto

'We zijn trots op onze koploperspositie als het gaat om duurzame ontwikkelingen zoals laag brandstofverbruik bij hoog vermogen, een voorsprong die we van plan zijn nog eens fors uit te bouwen', zegt CEO Peter Millenaar.

Agrifac heeft dit voorjaar de 250ste machine met Stage IV motor uitgeleverd. Agrifac loopt hiermee voorop in het omschakelen naar nieuwe emissie standaarden.

Vermogen

De motoren zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar hebben ook nog eens een laag brandstofgebruik. Doordat het vermogen van 210 kW al bij een laag toerental beschikbaar is, kan er worden gewerkt met 1400 toeren per minuut in het veld. De topsnelheid van 50 kilometer per uur wordt al bij 1600 toeren per minuut bereikt. Kortom, minder brandstof, minder uitstoot en snel meer vermogen.

De Europese emissienorm Stage geldt voor industriemotoren die worden gebruikt voor non-road mobiele machines met een vermogen van 130 tot 560 kW. De norm stelt met name eisen aan de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer