Elke week gratis appels naar zorgcentra

Fruitteler Robert Elshof besloot aan het begin van de coronacrisis een paar dozen appels af te geven bij een zorgcentrum in Dronten. Zo wilde hij zijn moeder, het personeel en de overige bewoners een hart onder de riem steken. Nu doneert hij wekelijks 150 kilo appels aan zorgcentra in de hele omgeving.

In het hele land ontstaan spontaan acties vanuit de agrarische sector om gratis producten te leveren aan bejaardentehuizen, zorgcentra en voedselbanken.

Volgens Elshof is het niet alleen een eenvoudige manier om steun te verlenen, maar is het ook een mooie vorm om gezonde producten van eigen bodem onder de aandacht te brengen. 'Ik vind het ontzettend jammer dat de overheid vorig jaar besloten heeft de btw op groente en fruit te verhogen.'

Nadenken over preventie

Politici zijn nu natuurlijk enorm druk met de huidige crisissituatie, erkent Elshof. 'Maar ik hoop dat de regering na deze periode ook goed gaat nadenken over preventie. Nu wordt de knip getrokken om leed te verlichten, maar aan de voorkant wordt er naar mijn mening te weinig gedaan.'

Iedereen weet dat gezond eten een positieve invloed heeft op lichaam en conditie, geeft de fruitteler aan. 'En dat je dus minder snel ziek wordt. Daar zou de overheid veel meer aandacht aan moeten besteden. Met als eerste actie het verlagen van de btw.'

De twee dozen met appels die Elshof aflevert bij Het Wilgenhuis worden dankbaar door het zorgpersoneel aangenomen. Verzorgende Natascha Kluinhaar is blij met de gezonde traktatie. 'We hebben veel van mensen gekregen in de afgelopen tijd. Vooral veel koekjes, gebak en chocolade. Dus dit is mooi voor de balans!'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 1°
  10 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  10 %
Meer weer