Veehouders beperken toegang tot bedrijf

90 procent van de veehouders laat minder mensen toe tot het bedrijf, vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit een steekproef door leverancier MS Schippers onder veehouders in Nederland, België en Duitsland.

Veehouders+beperken+toegang+tot+bedrijf
© Twan Wiermans

Veehouders bestellen bovendien steeds meer producten online. Ook halen de ondernemers op het moment meer informatie van het internet dan gewoonlijk voor hun bedrijfsvoering. 80 procent van de veehouders geeft aan dat hun online gedrag door de coronacrisis is veranderd.

Volgens MS Schippers krijgt bioveiligheid en hygiëne in de veehouderij altijd al veel prioriteit. Toch geeft 83 procent van de bevraagden aan nog strengere hygiënemaatregelen te nemen dan normaal. Volgens 40 procent van de veehouders gaat het daarbij om grote veranderingen op het gebied van hygiëne.

Personeelstekort

38 procent van de veehouders ondervindt problemen met het vinden van personeel. Ongeveer 85 procent verwacht problemen met het verkopen van goederen of dieren aan klanten door de coronacrisis.

MS Schippers ziet ook verschillen tussen de landen. Duitsers hebben het minst vaakst problemen met personeel of de afzet van producten. Ook is hun onlinegedrag het minst vaak veranderd. Belgen voorzien hierin juist de meeste problemen. Ook lijken zij de grootste inhaalslag te maken met het nemen van hygiënemaatregelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer