Hoopvolle boodschap in bloeiend tulpenveld

De boodschap 'See you next year' is te lezen boven een groot rood hart in een perceel tulpen. Daarmee laat kweker Rik Pennings van tulpen- en narcissenkwekerij P. Pennings zien dat toeristen volgend jaar weer van harte welkom zijn in de bloembollenstreek.

Hoopvolle+boodschap+in+bloeiend+tulpenveld
© www.DutchDaffodils.com en www.TulipsinHolland.com

Door de coronacrisis verkeren veel ondernemers in de sector in zwaar weer en kunnen bezoekers dit seizoen niet afreizen om de bloeiende velden in het echt te bewonderen. Met dit project, een gezamenlijk initiatief van Pennings, het platform Dutch Daffodils en Tulips in Holland, wil de kweker een positief en vooral hoopvol signaal naar buiten te brengen.

'We willen de bloembollenkwekers, maar ook eigenlijk alle mensen in de wereld die verkeren in onzekerheid in deze moeilijke tijden, hiermee een hart onder de riem steken', zegt kweker Pennings uit Noordwijkerhout.

Met de hand gekopt

De boodschap in dit perceel is gemaakt door de tulpen geheel met de hand te koppen. Standaard worden bolbloemen gekopt met een kopmachine. Daarmee worden de bloemen van de bollen afgehaald, zodat deze nog even goed verder kunnen groeien.

Vanaf vandaag zullen ook andere bedden van het bedrijf in zijn geheel worden gekopt. De bollen blijven nog een aantal weken in de grond, waarna ze worden gerooid.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
 • Zondag
  22° / 16°
  90 %
Meer weer