Oproep+verpachters+voor+maatwerk+betaling+pachtprijs
Nieuws
© Dirk Hol

Oproep verpachters voor maatwerk betaling pachtprijs

De Bond van Landpachters en Eigen Grondgebruikers (BLHB) roept verpachters op tot maatwerk tijdens de coronacrisis. Als de pachter dat nodig heeft, vraagt BLHB verpachters om in overleg te treden over een regeling voor de pachtprijs.

BLHB noemt het voor het individuele bedrijf van belang dat bij sterke afname van de opbrengsten kostenposten worden aangepast. Voor bedrijven met veel pacht is de pachtprijs een post die een groot aandeel van alle kosten betreft.

Op tijd reageren

De BLHB constateert dat de pachter vaak te laat bij de verpachter aanklopt om tot een regeling te komen. BLHB staat op het standpunt dat voor elke pachter maatwerk nodig is. 'De verschillen zijn te groot om één maatregel voor te stellen', schrijft BLHB.

Mogelijke oplossingen noemt BLHB uitstel en/of een regeling voor de pachtprijsbetaling, geen pachtprijsverhogingen doorvoeren of zelfs (gedeeltelijk) kwijtschelden van de pachtprijs. ASR en Rijksvastgoedbedrijf (RVB), twee grote verpachters, hebben als voorbereidingen getroffen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  10° / -2°
  10 %
 • Vrijdag
  12° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  12° / 1°
  0 %
Meer weer