Bewaren+restzaad+Vibrance+SB+is+mogelijk
Nieuws
© IRS

Bewaren restzaad Vibrance SB is mogelijk

Overgebleven suikerbietenzaad met Vibrance SB kunnen telers in de bewaarkit van Suiker Unie bewaren.

Bij de Europese herbeoordeling van metalaxyl-M, een van de drie actieve stoffen in Vibrance SB, is een opgebruiktermijn voor het gebruik in open teelten tot 1 juni 2021 vastgesteld. Dit betekent dat restzaad van seizoen 2020 dat met Vibrance SB is behandeld, kan worden bewaard voor opgebruik volgend teeltseizoen.


Eerder was al gecommuniceerd dat zaad dat niet is behandeld met Vibrance SB, in elk geval kon worden bewaard. Vibrance SB is een fungicide met drie actieve stoffen die werkzaam zijn tegen rhizoctonia, pleospora (phoma) en pythium. De toepassing op het zaad geeft in de eerste weken na zaai bescherming tegen wortelbrand veroorzaakt door deze schimmels.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer