Suiker+Unie+in+Puttershoek+energieneutraal+met+zonnepark
Nieuws
© Cosun

Suiker Unie in Puttershoek energieneutraal met zonnepark

De handtekeningen zijn gezet. Cosun realiseert nog dit jaar het Solar Park Puttershoek in Zuid-Holland. De fabriek van Suiker Unie in Puttershoek profiteert ervan.

Initiatiefnemer en opdrachtgever Suiker Unie selecteerde na een aanbesteding KiesZon als bouwer van het gigantische zonnepark. Suiker Unie geeft aan dat de totstandkoming van de duurzame energiecentrale ervoor zorgt dat de specialiteitenfabriek in Puttershoek volledig energieneutraal wordt. Daarnaast wordt een deel van de groene stroom aan het net geleverd.

Op het gebied van duurzaamheid stelt Suiker Unie, net als moederorganisatie Cosun, hoge eisen. Zo streeft Suiker Unie ernaar 's werelds groenste, meest innovatieve en succesvolste suikerbietenverwerker te zijn. Binnen dat streven speelt duurzaam handelen een grote rol. Zo voelt Suiker Unie verantwoordelijkheid voor het behoud van natuur en het beschermen van het milieu, de mensen en de samenleving.

Volledig CO2-neutraal

CEO Paul Mesters van Suiker Unie: 'Uiteindelijk willen we volledig af van fossiele brandstoffen. We gebruiken nu ten opzichte van 1990 al 50 procent minder energie voor de productie van 1 kilo suiker. Dit doen we via energiebesparingsprogramma's, maar ook via opwekking van eigen groen gas uit suikerbietenresten. Nu zetten we weer een mooie stap in de richting van volledig CO2-neutraal zijn, te beginnen met onze suikerspecialiteitenfabriek in Puttershoek.'

Cosun Solar Park Puttershoek wordt door KiesZon, onderdeel van energieleverancier Greenchoice, dit jaar gerealiseerd en zal ruim 17 hectare beslaan. Algemeen directeur Erik Snijders: 'Het partnership met Suiker Unie is er een waar we trots op zijn. We werken graag samen met partners die duurzaamheid zo hoog op de agenda hebben staan. Ook dit project gaan we weer met onze eigen mensen realiseren, waardoor we Suiker Unie vakmanschap kunnen garanderen.'

Cosun Solar Park Puttershoek produceert na oplevering minimaal 20.000.000 kilowattuur aan groene stroom per jaar voor Suiker Unie en de omgeving. Ter vergelijking: dat is genoeg duurzame energie om zevenduizend huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien. Ook qua CO2-reductie zijn de cijfers indrukwekkend. Met de totstandkoming van het zonproject in Puttershoek wordt jaarlijks maar liefst 12.000.000 kilo aan CO2 bespaard.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer