Inzaai+suikerbieten+is+op+de+helft
Nieuws
© Twan Wiermans

Inzaai suikerbieten is op de helft

Van het Nederlandse areaal suikerbieten is tot aan het begin van deze week inmiddels 50 procent ingezaaid.

Dit blijkt uit de inventarisatie van Suiker Unie. Het zaaiverloop tot dusver laat zien dat gebieden als Limburg, Zeeuws-Vlaanderen, Noord- en Zuid-Holland en het Noordelijke klei het verst gevorderd zijn met in de inzaai. Overigens betekent 50 procent van het areaal dat meer dan 41.000 hectare al is ingezaaid.

Overigens gaan de zaaiwerkzaamheden op de akkerbouwbedrijven volop door. De kans op uitregenen is de komende twee weken niet erg groot. Zeker op de zwaardere gronden vallen de zaaiomstandigheden soms tegen vanwege kluitvorming. Om de structuur te verbeteren, worden soms percelen kort voor het inzaaien nog beregend om een goed zaaibed te kunnen maken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  5° / 1°
  40 %
 • Vrijdag
  7° / 0°
  40 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  20 %
Meer weer