FloraHolland+zet+aanvoerregulering+door
Nieuws
© Johan Wissink

FloraHolland zet aanvoerregulering door

De eerder deze week aangekondigde noodmaatregel van Royal Flora Holland, als gevolg van de coronacrisis en de hoge doordraaipercentages op de veilingklokken, blijft gehandhaafd.

Voor de veiling van vrijdag 20 maart mogen telers van bloemen en kamerplanten maximaal 30 procent van het aangevoerde volume van vorige week vrijdag aanvoeren. Voor tuinplanten is dit percentage op maximaal 75 procent gesteld.

Daarnaast mag geen A2- en B-kwaliteit bloemen en planten worden aangeleverd. Producten worden niet meer overgeveild. Telers kunnen tot maximaal 75 procent van hun klokaanbod via Klokvoorverkoop (in Floriday) verkopen.

Nieuwe aanvoerregeling

Vrijdagochtend informeert FloraHolland kwekers over de nieuwe aanvoerregulering die in principe vanaf maandag 23 maart ingaat. 'Omdat we ervan uitgaan dat de handel nog niet toeneemt, kondigen we een regeling aan die voor een langere periode geldt. In deze nieuwe regulering houden we ook meer rekening met de belangen van de aanvoerders die relatief veel in de directe verkoop actief waren en nu grotendeels stil zijn komen te liggen.'

De aanvoer regulerende noodmaatregelen worden van dag tot dag bekeken op basis van de informatie die we actueel hebben. FloraHolland betreurt het voor kwekers dat deze noodmaatregel momenteel moet worden doorgevoerd. De komende dagen zal per dag worden beoordeeld welke maatregelen noodzakelijk zijn ten aanzien van de aanvoer en dit via reguliere communicatiekanalen bekendmaken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer