Opnieuw+nauwelijks+beweging+in+zuivelnoteringen
Nieuws
© DIRK HOL

Opnieuw nauwelijks beweging in zuivelnoteringen

Er is nauwelijks beweging op de zuivelmarkt. De noteringen van ZuivelNL en de wereldwijde GDT-zuivelbarometer veranderen minimaal.

De afgelopen twee weken zat er al weinig beweging in de zuivelnoteringen wereldwijd. ZuivelNL-noteringen laten deze week alleen voor mager verstuivingsmelkpoeder voor veevoerdoeleinden een stijging van 3 euro per 100 kilo zien. Alle andere noteringen bleven gelijk.

De wereldwijde GDT-index steeg minimaal met 0,5 procent. Wel is dit de tiende stijging op rij van de internetbeurs, die eens per veertien dagen wordt gehouden. Het is tegelijkertijd ook de kleinste stijging van de tien. Boter steeg met 3,5 procent in prijs en de prijs van boterolie met 4,2 procent. Volle melkpoeder, caseïne en vooral lactose daalden echter in prijs op de Global Dairy Trade beurs.

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  70 %
 • Zondag
  9° / 4°
  50 %
 • Maandag
  8° / 3°
  50 %
Meer weer