Activisten+willen+dat+Ahold+breekt+met+agroreus+Cargill
Nieuws
© Flickr.com/Michael Chu

Activisten willen dat Ahold breekt met agroreus Cargill

Milieuactivisten willen dat supermarktconcern Ahold Delhaize de zakelijke banden met het Amerikaanse Cargill verbreekt. Volgens Animal Rebellion, Extinction Rebellion en Climate Save Movement is het concern het meeste destructieve agro-industriële bedrijf ter wereld.

Het protest van de activisten valt samen met de aandeelhoudersvergadering van het supermarktconcern woensdag in Amsterdam. De activisten willen dat Ahold Delhaize de samenwerking met Cargill staakt tot het concern stopt met het ontbossen van de Amazone voor de veehouderij. De activisten benadrukken dat het behoud van het regenwoud van groot belang is voor het klimaat.

De activisten claimen dat de ontbossing ook bijdraagt aan de uitbraak van infectieziektes. Verder zouden aan de cacaoproductie van Cargill nog steeds kindslaven te pas komen. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn, Bol.com, Etos en Gall & Gall heeft in 2010 een akkoord getekend om ontbossing tegen te gaan, melden de milieuorganisaties.

Graanopslagonderneming

Cargill werd in 1865 werd opgericht door William Wallace Cargill. Zijn graanopslagonderneming is uitgegroeid tot een bedrijf met 166.000 werknemers en is actief in 66 landen. Het hoofdkwartier bevindt zich in Minneapolis. In Nederland heeft het concern diverse vestigingen, waaronder veevoederfabrieken en cacaoverwerkers.


Eind maart doneerde Cargill, een van de grootste producenten van alcohol, 60.000 liter desinfectievloeistof aan de Nederlandse gezondheidszorg voor de bestrijding van de coronapandemie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 2°
  60 %
Meer weer