Ahold Delhaize opent prijsonderhandelingen

Het onlangs gefuseerde supermarktconcern Ahold Delhaize opent nieuwe onderhandelingen met zijn belangrijkste leveranciers voor betere inkoopcondities.

Ahold+Delhaize+opent+prijsonderhandelingen
© Foto Portal

Ahold Delhaize wil zijn versterkte marktpositie vertaald zien in betere inkoopvoorwaarden. De gespreken richten zich op grote leveranciers van A-merken, zoals Heineken, Unilever en FrieslandCampina. De Nederlandse tak zou momenteel scherper inkopen dan de nieuwe collega’s uit België. Nu de beide retailers samen verder gaan zouden ze dit willen harmoniseren.

Korting

In de Volkskrant wordt dinsdag gesuggereerd dat Ahold Delhaize de Code Eerlijke Handelspraktijken zou schenden, omdat het nieuwe concern een korting zou eisen vanaf 1 januari van dit jaar. Dit wordt echter niet bevestigd door een woordvoerder van het concern.

Kortingsbrief

Het inkoopbeleid van Ahold ligt sinds 2012 onder een vergrootglas. Toen eiste het concern per brief van leveranciers een korting van 2 procent van leveranciers wat het bedrijf op zware kritiek kwam te staan.

Omzet

De fusie tussen het Nederlandse Ahold en het Belgische Delhaize werd op 25 juli formeel afgerond met de beursnotering van het nieuwe supermarktbedrijf. Het nieuwe concern telt wereldwijd zo’n 6500 winkels verdeeld over 22 verschillende supermarktformules. Opgeteld boeken die een omzet van 54 miljard euro.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer