Vallei en Veluwe beloont boer voor maatregelen rondom water

Boeren in het werkgebied van Vallei en Veluwe kunnen in aanmerking komen voor een financiële vergoeding van het waterschap. Ze kunnen subsidie krijgen als ze aanpassingen doen op het gebied van water.

Vallei+en+Veluwe+beloont+boer+voor+maatregelen+rondom+water
© Koen van Wijk

Het gaat om maatregelen die het vasthouden van water of de waterkwaliteit in kleine sloten verbeteren. Ook het houden van workshops over of het doen van onderzoek naar deze maatregelen komt voor subsidie in aanmerking.

Het waterschap wil naar eigen zeggen graag met landbouwers samenwerken aan een schone, gezonde natuurlijke omgeving waar de landbouw kan floreren en waar biodiversiteit de ruimte krijgt.

Continue voorraad zoetwater

De subsidieregeling van het waterschap is ingegeven door de klimaatverandering, die een continue voorraad zoetwater niet meer altijd vanzelfsprekend maakt. Zo kan er in de zomer bijvoorbeeld schaarste ontstaan doordat rivieren onvoldoende water aanvoeren.

Onvoldoende zoetwater kan volgens Vallei en Veluwe leiden tot waterkwaliteitsproblemen en beregeningsverboden, maar ook tot bodemdaling, schade aan bebouwing, dijken, infrastructuur en flora en fauna.

Om dergelijke problemen voor te zijn, stimuleert het waterschap landbouwers in hun bedrijfsvoering zuinig om te gaan met water en de zoetwatervoorraad te vergroten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer