Dijkgraaf+Vallei+en+Veluwe+vertrekt
Nieuws
© Vallei en Veluwe

Dijkgraaf Vallei en Veluwe vertrekt

Dijkgraaf Tanja Klip-Martin vertrekt per 1 augustus 2020 bij het Waterschap Vallei en Veluwe.

Zij stuurde op 24 december 2019 haar verzoek om ontslag aan de Koning. Het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe gaat de komende tijd op zoek naar een opvolger. In augustus 2020 is het Algemeen Bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe een kleine anderhalf jaar in functie, voor Klip-Martin een passend moment om als dijkgraaf afscheid te nemen.

'Dit besluit is gebaseerd op ratio. Gevoelsmatig voelt het anders. Dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je je kunt voorstellen. Maar 66 jaar is een mooie leeftijd om ook meer tijd te gaan hebben voor andere zaken in het leven. Ik ben trots op het waterbeheer in Nederland en zeker op dat van ons waterschap. De grote kennis en kunde, het langetermijndenken, het innovatieve lef en de uitvoeringspraktijk maken de waterschappen tot een fantastische omgeving om in te mogen werken', aldus Klip-Martin.

Klip-Martin blijft in functie tot 1 augustus 2020. Ze werd op 1 maart 2013 benoemd tot dijkgraaf door Koningin Beatrix. Klip-Martin blijft tot aan het eind van haar benoemingsperiode medio 2023 lid van de Eerste Kamer. In het verleden was ze onder meer tussen 2005 en 2013 Gedeputeerde in de provincie Drenthe.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  23° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  17° / 13°
  70 %
Meer weer