Vallei+en+Veluwe+start+lectoraat+watersystemen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Vallei en Veluwe start lectoraat watersystemen

Waterschap Vallei en Veluwe en Hogeschool Van Hall Larenstein starten samen een nieuw lectoraat. Het is voor het eerst dat een waterschap via een lectoraat praktijkgericht onderzoek doet bij een onderwijsinstelling.

Lectoraat 'Duurzame Watersystemen in de Omgevingswet' is onderdeel van een vierjarige samenwerking tussen Waterschap Vallei en Veluwe en Van Hall Larenstein. Het sluit volgens de organisaties aan bij de onlangs gepresenteerde Blauwe Omgevingsvisie 2050 van het waterschap.

Paul van Eijk is de lector vanuit het waterschap. Landelijk hebben de waterschappen afgesproken de banden met onderwijsinstellingen aan te halen. De waterschappen gaan studenten meer mogelijkheden bieden voor stages en afstudeeropdrachten.

Innovatie

Studenten kunnen vanuit het lectoraat deelnemen aan het Xplorelab; een innovatie- kenniswerkplaats van het waterschap. Van Eijk: 'We kijken bijvoorbeeld hoe watersystemen in omgevingsvisies, omgevingsplannen en programma's een bijdrage kunnen leveren aan de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving'.

Waterschap Vallei en Veluwe ontwikkelde eerder dit jaar de Blauwe Omgevingsvisie 2050. Met deze visie gaat het waterschap samen met partners als gemeenten en provincies aan de slag om water te verankeren in plannen voor de leefomgeving. Het gaat daarbij over zaken als klimaatverandering, energietransitie, circulaire economie, hervorming van de landbouw, natuuropgave en verstedelijking.

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer