LTO%3A+%27Kabinet+moet+NOW%2Dregeling+aanpassen%27
Nieuws
© Vidiphoto

LTO: 'Kabinet moet NOW-regeling aanpassen'

Het kabinet moet de 'Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid' (NOW) aanpassen, vindt LTO Nederland. De regeling sluit niet aan bij de problemen van bedrijven met een omzetpiek in het voorjaar. Boomkwekers, kwekers van vaste planten, perkgoed, bloemen en planten, telers van bollen en bolbloemen en handelsbedrijven kunnen vrijwel geen gebruikmaken van de NOW-regeling.

De NOW-regeling roept veel en heftige reacties op van ondernemers uit de land- en tuinbouwketen die vooral in het voorjaar een grote omzetpiek hebben, zegt voorzitter Marc Calon van LTO Nederland. 'De reacties zijn zorgelijk en terecht, omdat deze bedrijven door de crisis heen geholpen moeten worden. Veel leden worden door de vormgeving van de NOW-regeling nu in de kou gezet. Dat is niet aanvaardbaar.'


LTO Nederland heeft al bij het ontwerp van de NOW-regeling aangegeven dat er maatwerk nodig is voor bedrijven die in het voorjaar een groot deel van hun omzet behalen en dan ook hoge loonkosten hebben. Die oproep is door het kabinet in de wind geslagen.

Maatwerk

Deze week heeft LTO Nederland in een overleg met het kabinet zeer duidelijk de problematiek op tafel gelegd, voorbeelden laten zien en geëist dat er maatwerk komt. 'Niet alleen de land- en tuinbouw heeft dit probleem, maar ook andere seizoenssectoren', zegt Calon. De noodkreten van LTO-leden hebben ook de Tweede Kamer bereikt. Verschillende fracties hebben vragen gesteld over de uitwerking van de NOW-regeling.

LTO Nederland, VNO-NCW en MKB-Nederland hebben het kabinet voorstellen gestuurd voor oplossing van de knelpunten in de NOW-regeling. 'Het kabinet heeft de belofte gedaan om ondernemers te helpen in deze coronacrisis. Daar houden we het kabinet aan', aldus Marc Calon.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  21° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  50 %
Meer weer