Franse organisatie adviseert beperking aardappelareaal

De Franse telersorganisatie UNPT adviseert aardappeltelers om terughoudend te zijn met de aanplant van aardappelen om de kans op overproductie te voorkomen.

Franse+organisatie+adviseert+beperking+aardappelareaal
© Nieuwe Oogst

Ook in Frankrijk is vanwege de coronacrisis sprake van een overschot aan aardappelen die bestemd zijn voor de verwerkende industrie. Volgens UNPT worden op dit moment leveringscontracten of geannuleerd of doorgeschoven naar de maanden juli en augustus.

Op jaarbasis produceren Franse aardappeltelers zo'n 3 miljoen ton aardappelen als grondstof voor de verwerkende industrie. In een persbericht schrijft UNPT dat als de telers voor dit jaar evenveel aardappelen poten als in 2019 dat dan een overproductie dreigt, met dramatische gevolgen voor de afzetmarkt.

Weinig rendabel

Het advies is om zowel in volume als kwaliteit de afzetbehoefte van de afnemer aan te houden bij het bepalen van de omvang van het areaal. UNPT acht voor komend jaar een teelt voor de vrije markt weinig rendabel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer