LTO+Noord+vraagt+leden+om+mondkapjes
Nieuws
© Pixabay

LTO Noord vraagt leden om mondkapjes

LTO Noord sluit zich aan bij de mondkapjesacties die eerder deze week startten. De belangenbehartiger roept zijn leden op om gesloten beschermingsmaterialen aan te melden bij de organisatie.

Ziekenhuizen, huisartsen, brandweer en andere zorgverleners hebben vanwege de coronacrisis een nijpend tekort aan beschermingsmaterialen. Dat geldt vooral voor mondkapjes (FFP1, FFP2 of FFP3), spatbrillen, schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen, lange handschoenen en witte wegwerpoveralls voor ziekenhuizen, huisartsen, brandweer en andere zorgverleners.

Vooral pluimveehouders en varkenshouders hebben sommige van deze artikelen in huis in verband met hun reguliere werkzaamheden. Ondernemers met gesloten verpakkingen met mondkapjes of overalls die deze kunnen missen worden verzocht zich te melden.

Zorgverleners

LTO Noord maakt dan een afspraak met de ondernemer over het aanleveren van deze spullen bij zorgverleners in die regio. Uiteraard kunnen ondernemers ook aansluiten bij één van de andere initiatieven in de regio om deze materialen beschikbaar te stellen aan zorgverleners.


Volgens LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins moet je elkaar in tijden van crisis helpen. 'Voor de agrarische sector is dit een gelegenheid om te laten zien dat we staan voor wat we zeggen. Wij zijn de voedselmakers en houden Nederland gezond. Dat is onze belofte aan de samenleving.'

Dat gaat volgens hem verder dan gezonde voeding produceren. 'Maar ook die verse bos bloemen op tafel of onze bijdrage aan de economie en werkgelegenheid. Het houdt tevens in dat we er zijn in tijden van nood en tijden waarin we het zelf lastig hebben.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer