Flevolandse telers delen half miljoen tulpen uit

Alle zorgmedewerkers in Flevoland krijgen vanaf donderdag een bos tulpen aangeboden. Met in totaal een half miljoen tulpen willen Flevolandse telers deze mensen een hart onder de riem steken. Die groep staat paraat in deze moeilijke tijd vanwege het coronavirus.

Er is momenteel geen afzet voor de tulpen. 'We hebben een prachtig mooi product, maar dat gaat nu de hoop op', zegt Albèr van Bentem. Samen met Johan Koomen en Jordi van Meer is hij initiatiefnemer van de actie. 'We wilden er een goed doel voor vinden. In een dag tijd is deze actie ontstaan.'

'De broeiers hebben de tulpen, maar de actie wordt ondersteund door alle tulpentelers in Flevoland. De bloemen gaan naar alle zorginstellingen en bejaardenhuizen, maar ook naar huisartsen, ambulancemedewerkers, brandweer en politie.'

Distributie dingetje

De initiatiefnemers kwamen er achter dat er dertienduizend mensen werkzaam zijn in de zorg. 'Dat betekende wel een distributie dingetje', zegt Koomen. 'Toen belden we met de provincie en kregen gedeputeerde Jop Fackeldey aan de telefoon. Hij zegde toe dat het rondbrengen van de tulpen in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland voor rekening komt van de provincie. Dat zij dit zouden verzorgen. In de Noordoostpolder en op Urk brengen kwekers en broeiers de tulpen rond.'

De aftrap van de actie was woensdagmiddag op het bedrijf van Koomen in Ens. Gedeputeerde Fackeldey was enthousiast over de actie. 'Ik wil jullie een geweldig groot compliment geven, dat jullie dit initiatief hebben genomen. Er zijn veel mensen werkzaam in de zorg, zij krijgen allemaal zo'n vrolijk makend boeket. Dit wordt ontzettend gewaardeerd, als provincie dragen we graag ons steentje hieraan bij.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer