Bionext+start+coronameldpunt+biologische+ondernemers
Nieuws
© Twan Wiermans

Bionext start coronameldpunt biologische ondernemers

Via een speciaal meldpunt is koepelorganisatie Bionext op zoek naar alle vragen die specifiek binnen de biologische sector over de coronacrisis leven.

Het uitgebreide pakket aan overheidsmaatregelen dat dinsdag werd gepresenteerd, levert veel vragen bij ondernemers op, merkt de organisatie. 'Wij vinden het van groot belang om al onze leden zo goed mogelijk te helpen in deze moeilijke periode. Met een speciaal meldpunt voor ondernemers krijgen wij inzicht in de belangrijkste vragen en zorgen die er binnen onze verenigingen zijn', stelt directeur Michaël Wilde van Bionext.

De ketenorganisatie voor de biologische branche wil de feedback uit de achterban gebruiken in de eigen communicatie en lobby voor de sector. 'Denk aan vragen en antwoorden op onze site en via onze nieuwsbrieven. Door te weten wat er leeft, kunnen wij actief een helpende hand bieden.'

Noodmaatregelen

Ondanks of juist door het pakket noodmaatregelen dat recent gelanceerd is, nemen de vragen toe. Steeds meer ondernemers beginnen de gevolgen te voelen van de coronacrisis die de wereld in haar greep houdt. Zo ook voor de boeren, telers, producenten, verwerkers, handel en winkeliers in de biologische branche.


'Het zijn onzekere tijden, waarvan niemand weet hoe lang dit nog gaat duren', voorziet Wilde. 'Dus laat ons weten: waar loop je als biologische ondernemer nu tegenaan, welke problemen zie je in de nabije toekomst op je afkomen, waar zou je graag mee geholpen worden?'

Het coronameldpunt is bereikbaar via: corona@bionext.nl. Via een speciale nieuwsbrief en regelmatige updates houdt de ketenorganisatie de leden op de hoogte houden.

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer