Calon: 'Coronacrisis gaat hele diepe impact hebben'

De coronacrisis gaat een groot effect hebben op boerengezinnen en hun bedrijf. Dat stelt LTO Nederland-voorzitter Marc Calon. 'In diverse sectoren zijn de eerste gevolgen al voelbaar.'

Calon wijst op de sierteeltsector waar de vraag plotseling is weggevallen. 'Of neem de prijs van de frietaardappelen. Deze is in elkaar gezakt omdat restaurants hun deuren noodgedwongen hebben moeten sluiten.' Hij noemt het pakket aan maatregelen van het kabinet 'een goede, eerste stap'.

Maar de LTO-voorzitter benadrukt het niet uit te sluiten dat meer nodig is. Daarnaast wordt de beschikbaarheid van voldoende arbeidskrachten een probleem. LTO Arbeidskracht werkt samen met LTO Nederland en uitzendorganisaties aan een oplossing.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
 • Zondag
  15° / 12°
  50 %
Meer weer