MOB+trekt+zaak+tegen+Overijssel+in
Nieuws
© Twan Wiermans

MOB trekt zaak tegen Overijssel in

Milieuorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) heeft de spoedprocedure tegen provincie Overijssel over beweiden en bemesten ingetrokken. Dat meldt rechtbank Zwolle.

De rechter zou begin volgende week uitspraak doen in de zaak. Waarom MOB de zaak heeft ingetrokken, is nog onbekend. De organisatie is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. De zaak draait om de vraag of boeren in Overijssel voor beweiden en bemesten een vergunning nodig hebben. MOB en Vereniging Leefmilieu hebben in totaal negen zaken aangespannen tegen provincie Overijssel.


Daarin roepen zij de provincie op om handhavend op te treden tegen individuele veehouderijen. Voor de zaak tegen een melkveehouderij uit Zwolle vroeg MOB om een voorlopige voorziening van de rechtbank. Die uitspraak komt er nu dus niet. Wat de gevolgen zijn voor de bodemprocedure die op een later moment dient, is onbekend.

Overijssel is overigens van mening dat het niet uitmaakt of beweiden en bemesten vergunningplichtig worden of niet. 'Als dat al nodig wordt, zal deze altijd verleend worden. De vergunning is namelijk altijd gekoppeld aan een veehouderij die al een vergunning heeft', bepleitte de advocaat van de provincie tijdens de zitting.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  16° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
Meer weer