Topman+NVWA+stapt+op
Nieuws
© Dirk Hol

Topman NVWA stapt op

Rob van Lint heeft besloten per 1 mei terug te treden als inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA-topman neemt deze stap omdat de ondernemingsraad van de NVWA geen vertrouwen heeft in het verbeterplan van de NVWA dat onder zijn leiding tot stand is gekomen.

Na het stopzetten van de ontwikkeling van het nieuwe ICT-systeem Inspect in 2019 is besloten een herbezinning te doen over de manier waarop de NVWA zichzelf kan verbeteren. De NVWA heeft een proces achter de rug waarbij de oorzaken van problemen bij de NVWA zijn geanalyseerd en waarbij is geconcludeerd dat er een fundamenteel andere werkwijze nodig is om stap voor stap tot verbeteringen te komen.


Van Lint voelde zich niet langer gesteund bij de uitwerking van de verbeteringen. 'Het vertrouwen van de ondernemingsraad in mij als inspecteur-generaal en in de door mij voorgestelde aanpak van deze veranderingen in de komende jaren is absoluut noodzakelijk. Daarom heb ik besloten terug te treden. Dit gaat mij aan het hart omdat ik me de komende jaren graag sterk had willen maken voor de NVWA.' Van Lint trad aan op 1 juli 2017.

Landbouwminister Carola Schouten gaat spoedig met de NVWA in overleg hoe de dienst de herbezinning verder vorm gaat geven en hoe de post van inspecteur-generaal per 1 mei wordt ingevuld.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  5° / 0°
  10 %
 • Zondag
  4° / -1°
  20 %
 • Maandag
  4° / 0°
  40 %
Meer weer