StartLife+helpt+start%2Dups+die+het+verschil+willen+maken
Achtergrond
© StartLife

StartLife helpt start-ups die het verschil willen maken

Via het acceleratieprogramma 'StartLife' krijgen beginnende ondernemers in de voedings- en landbouwsector de kans om hun start-up uit te werken. Met een zachte lening, een intensief begeleidingsprogramma en connecties naar agrifoodbedrijven ontdekken ze of hun start-up daadwerkelijk levensvatbaar is.

Animo genoeg, zegt programmaleider Loet Rammelsberg van 'StartLife'. Naast deelnemers uit bijvoorbeeld de biotechnologie komt een deel van de start-ups uit de primaire sector. 'Denk aan autonome drones in de kas of intelligente systemen om de biggengezondheid te monitoren.'


De deelnemers krijgen via het programma de kans om hun vinding tot wasdom te brengen. 'Het moet meer zijn dan een idee. We werken met serieuze mensen met of zonder ondernemerservaring die er fulltime mee aan de slag willen. Mensen die het verschil willen maken.'

Drie maanden

Het acceleratieprogramma duurt drie maanden en is opgezet om start-ups te helpen om hun eerste stappen naar de markt te laten zetten. In een assessment wordt gekeken of de ideeën in principe levensvatbaar zijn en de indieners geschikt zijn als ondernemer. 'We kijken niet alleen naar het bedrijfsidee, maar ook naar het profiel van de oprichters.'

We kijken niet alleen naar het bedrijfsidee, maar ook naar het profiel van de oprichters

Loet Rammelsberg, programmaleider 'StartLife'


Eenmaal door de screening krijgen de deelnemers groepsgewijs begeleiding en kunnen ze gebruikmaken van een zachte lening van maximaal 85.000 euro. Die lening is bedoeld als overbruggingskrediet. Voordat het tot een succesvolle product-marktcombinatie kan komen, moet als start-up veel werk worden verzet. 'Dat vergt tijd, geld en doorzettingsvermogen op een moment dat er geen inkomsten tegenover staan.'

Ook als ondernemer moet je er klaar voor zijn. 'De mensen achter een start-up zijn slim, maar pakken soms niet zo snel de telefoon om hun product te verkopen.'

Start-ups in vroeg stadium
Beginnende start-ups in de agrifoodsector kunnen intekenen op 'StartLife Accelerate'. In maart start een nieuwe ronde van dit snelkookprogramma van twaalf weken met trainingen, individuele begeleiding, financiering en toegang tot een netwerk van experts, toonaangevende bedrijven en investeerders.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  3° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer