Steuntje+in+de+rug+voor+verduurzaming+landbouw
Nieuws
© Twan Wiermans

Steuntje in de rug voor verduurzaming landbouw

Om de landbouw te verduurzamen, begint de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO een startup-competitie: Finture Solutions. In totaal is er 625.000 euro beschikbaar.

Vijf idieën maken elk kans op 125.000 euro voor de verdere ontwikkeling van hun product en opschaling van het bedrijf in opkomende markten. De bedachte oplossing moet bijdragen aan de verduurzaming van de energie-, landbouw of watersector.

Finture Solutions is een samenwerking tussen de NL Business activiteiten van FMO en Rockstart. Beide bedrijven zoeken Nederlandse startups die al actief zijn in opkomende markten met schaalbare en innovatieve oplossingen die bijdragen aan een duurzamere planeet. Dit jaar concentreert de uitdaging zich op de domeinen AgriFood, Renewable Energy en Water.

Zowel hightech als lowtech oplossingen kunnen de prijzen winnen; van off-grid energie oplossingen tot afvalwater technologieën en moderne agrarische management systemen. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ondernemers kunnen zich aanmelden van 2 april tot en met 19 mei 2019.

Weer

 • Zaterdag
  4° / 0°
  60 %
 • Zondag
  5° / 0°
  30 %
 • Maandag
  5° / 0°
  60 %
Meer weer