BASF+heeft+voor+miljarden+aan+innovaties+in+de+pijplijn
Nieuws
© Twan Wiermans

BASF heeft voor miljarden aan innovaties in de pijplijn

Chemieconcern BASF zegt voor miljarden aan innovaties voor de land- en tuinbouw in de pijplijn te hebben. Voor 2029 zal het bedrijf meer dan dertig projecten lanceren, waaronder nieuwe zaden, chemische en biologische gewasbescherming en digitale producten. BASF heeft de innovaties een verkooppotentieel van meer dan 7,5 miljard euro toegekend.

In lijn met zijn strategie verhoogt BASF de focus op geïntegreerde oplossingen voor de agrarische sector, die een evenwicht mogelijk maken tussen landbouwproductiviteit, bescherming van het milieu en maatschappelijke behoeften.

BASF trekt in 2020 hetzelfde bedrag uit voor onderzoek en ontwikkeling voor landbouwoplossingen als vorig jaar. In 2019 heeft het bedrijf 879 miljoen euro uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling in de divisie Agricultural Solutions; dit is ongeveer 11 procent van de omzet voor het segment.

Vier segmenten

Om aan de landbouwuitdagingen van vandaag te voldoen, werkt BASF aan nieuwe technologieën en oplossingen voor vier strategische segmenten met hun teeltsystemen; ten eerste soja, mais en katoen; ten tweede tarwe, koolzaad en zonnebloemen; het derde segment is rijst en tot slot het segment groenten, inclusief aardappelen en uien, en fruit.

Als voorbeeld van de innovatiekracht noemt BASF zijn sterke projecten in het segment met tarwe, koolzaad en zonnebloemen met een marktwaarde van ongeveer 12 miljard euro. In dit segment ontwikkelt BASF oplossingen voor klimaatbestendige en weerbare landbouw met hogere opbrengsten evenals droogte- en hittetolerante gewassen die minder input nodig hebben, zoals water- en gewasbeschermingsmiddelen.

Ze stellen boeren in staat de opbrengsten duurzaam te verhogen en grondbewerking te verminderen, waardoor erosie en broeikasgasemissies worden geminimaliseerd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  21° / 11°
  20 %
 • Zondag
  21° / 12°
  20 %
 • Maandag
  18° / 11°
  20 %
Meer weer