BASF introduceert nieuw schimmelmiddel glastuinbouw

BASF start deze week met de uitlevering van Bifasto. Dit nieuwe gewasbeschermingsmiddel tegen schimmelziektes in de glastuinbouw kreeg recent toelating van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb).

BASF+introduceert+nieuw+schimmelmiddel+glastuinbouw
© Lé Giesen

Het nieuwe middel beschikt over twee actieve stoffen en heeft daardoor een brede en lange duurwerking tegen schimmels als echte meeldauw en Mycosphaerella. Daarnaast werkt de nieuwe fungicide tegen Sclerotinia, Alternaria en Cladosporium. Bifasto is toegestaan in de teelt van aardbei, ook in buitenteelt en in de teelt van tomaat- en komkommerachtigen. Ook heeft het middel een toelating voor gebruik in roos, gerbera en grondgebonden bloemisterijgewassen.

Volgens Crop Manager Glastuinbouw Mark Selman van BASF wordt het nieuwe middel door gewasbeschermingsadviseurs als welkome aanvulling op het beschikbare middelenpakket gezien. 'Vooral in de teelt van roos, waar meeldauw een grote uitdaging blijft, is Bifasto een welkome uitbreiding van het pakket. Het advies voor deze teelt is om Bifasto in de combinatie te spuiten met Meltatox. Maar zeker ook in de teelt van bijvoorbeeld komkommer waar Mycosphaerella een grote rol speelt.'

Veilig voor gewas

Bifasto is zowel zacht voor biologische bestrijders als voor het gewas. Volgens Selman blijkt dit zowel uit de vele uitgevoerde proeven als ook bij toepassing op grotere schaal. 'We hebben het middel onder meer onder praktijkomstandigheden op grotere schaal getoetst in de teelt van roos en gerbera. Naast de hoge effectiviteit en de lange duurwerking, sprong ook de gewasveiligheid in het oog. Wat zeker voor sierteeltgewassen ontzettend belangrijk is.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  5° / 3°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer