John+Deere+optimistischer+over+Amerikaanse+boeren
Nieuws
© GroeNoord

John Deere optimistischer over Amerikaanse boeren

De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines John Deere is minder somber over de handelsspanningen tussen China en de Verenigde Staten. Nu de twee grootmachten een gedeeltelijk handelsakkoord hebben gesloten, zien Amerikaanse boeren volgens John Deere de toekomst met iets meer vertrouwen tegemoet.

Eerder meldde het concern, onder meer fabrikant van trekkers onder de merknaam John Deere, dat boeren door de handelsoorlog terughoudend waren met investeringen in nieuw materieel.


Die voorzichtigheid is nog terug te zien in de resultaten over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van John Deere. De omzet daalde op jaarbasis met 4 procent tot 7,6 miljard dollar (7 miljard euro). Die teruggang wijt het bedrijf ook aan minder activiteit in de bouwsector. Daardoor verkocht John Deere minder van zijn graafmachines en ander materieel voor die sector.

Nettowinst hoger

De landbouwmachinefabrikant slaagde er door kostenbesparingen wel in een hogere nettowinst te boeken. Die bedroeg 517 miljoen dollar (478 miljoen euro), 4 procent meer dan een jaar eerder. Voor heel het boekjaar houdt John Deere vast aan zijn vooruitzicht van een nettowinst tussen 2,7 miljard dollar (2,5 miljard euro) en 3,1 miljard dollar (2,9 miljard euro).

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 1°
  10 %
 • Maandag
  6° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  20 %
Meer weer