Jan+Brok+BBB%2Dkandidaat+Tweede+Kamerverkiezingen
Nieuws
© BBB

Jan Brok BBB-kandidaat Tweede Kamerverkiezingen

Jan Brok (63) uit Enter is de derde BoerBurgerBeweging (BBB)-kandidaat die op de kieslijst komt te staan voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021.

De voormalig pluimveehouder is in de agrarische sector 'een zeer bekend en vertrouwd gezicht', geeft lijsttrekker en BBB-voorzitter Caroline van der Plas aan. Femke Wiersma staat ook op de kieslijst.

BBB voert momenteel gesprekken met meerdere personen die zich namens de partij kandidaat willen stellen voor de Tweede Kamer. De partij streeft naar een kieslijst met minimaal twintig namen. 'Rond half maart wordt de eerste top-10 bekendgemaakt', geeft Van der Plas aan.


Vakbondsman

Samen met Wien van den Brink en andere veehouders stond Brok aan de wieg van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV). 'Hij was van 1995 tot 2001 voorzitter van de regio Twente. Tevens was hij medeoprichter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders', somt de BBB-voorzitter op.

Brok is sinds april 2017 zelfstandig adviseur voor pluimveehouders en adviseert agrarische promotieorganisatie Team Agro NL. Hij typeert zichzelf als 'een trotse Tukker met een Twents accent en soms op klompen'.


Bestuurslid

Brok is toegetreden het tot bestuur van BoerBurgerBeweging. Hij zal samen met de overige bestuursleden BBB verder vormgeven, meewerken aan het verkiezingsprogramma en de verkiezingscampagne ontwikkelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer