Kieslijst en programma BoerBurgerBeweging bijna klaar

De kieslijst en het partijprogramma van BoerBurgerBeweging naderen de voltooiing. Ook heeft de Kiesraad de verkorte naam 'BBB' als aanduiding geaccepteerd voor publicatie op het stemformulier voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.

Kieslijst+en+programma+BoerBurgerBeweging+bijna+klaar
© David Hilberink

De inrichting van BoerBurgerBeweging als nieuwe politieke partij krijgt hierdoor meer en meer vorm, laten de initiatiefnemers weten. Onlangs begon BBB - dat ambitieus mikt op twee Kamerzetels - ook met actieve ledenwerving en benoemde het bestuur.

Achter de schermen wordt inmiddels druk gewerkt aan completering van het partijprogramma en de kieslijst van BoerBurgerBeweging. Zodra deze gereed zijn, zal de partij een ledenvergadering organiseren om de kieslijst aan de leden voor te leggen.

Zorgvuldig

De acceptatie van BBB als aanduiding op de Kieslijst past in een 'zorgvuldig tijdspad' van BoerBurgerBeweging richting de Tweede Kamerverkiezingen, meldt de partij. Zo lang het huidige kabinet in het zadel blijft, staan deze gepland voor 17 maart 2021.

'Binnenkort volgt een vergadering om de kieslijst aan de nieuwe leden voor te leggen'


De nieuwe loot aan de Haagse politieke boom trapte af in oktober. Na de bekendmaking van de politieke aspiraties door voorzitter en agrarisch journalist Caroline van der Plas werd diezelfde maand het BoerBurgerBoek gelanceerd in Deventer.

In behoefte voorzien

Dat boek - dat poogt boeren en burgers te verbinden door inzicht te geven in de handelswijze van boeren, tuinders en vissers - voorziet blijkbaar in een behoefte, constateert de partij zelf. Inmiddels heeft een tweede druk het daglicht gezien. Voor nieuwe leden is het BoerBurgerBoek gratis. Deze wordt vanaf 1 januari 2020 als welkomstcadeau bij de bevestigingsbrief van het lidmaatschap gevoegd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 11°
  85 %
 • Maandag
  17° / 9°
  5 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  5 %
Meer weer