Eerste+kandidaten+BoerBurgerBeweging+bekend
Nieuws
© David Hilberink

Eerste kandidaten BoerBurgerBeweging bekend

Landbouwjournalist en initiatiefnemer van de BoerBurgerBeweging (BBB) Caroline van der Plas stelt zich beschikbaar voor de lijst van de nieuwe politieke partij. Ook beleidsadviseur Femke Wiersma van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond stelt zich kandidaat.

De BBB wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. Van der Plas liet eerst nog in het midden of zij namens deze partij op zou gaan voor een Kamerzetel. Maar nu is via de website van de BBB bekendgemaakt dat zij en Wiersma zich beschikbaar stellen.

Op welke plek zij op de lijst komen te staan is nog niet duidelijk. Bij de partij zijn tientallen sollicitaties binnengekomen. De keuze voor andere kandidaten wordt later gemaakt. Ook het verkiezingsprogramma moet nog definitief vorm krijgen.


De partij wil in de Kamer het boerenbelang vertegenwoordigen en opkomen voor de regio. 'Er zijn heel veel mensen die bij de gemeenteverkiezingen op regionale partijen stemmen en die ervoor kiezen om niet te stemmen bij de landelijke verkiezingen. Zij missen de vertegenwoordiging van de regio's in Den Haag. Daar speelt de BBB ook een rol in. De partij is eigenlijk landelijk lokaal en wil het geluid van de regio in de Kamer laten horen', aldus Van der Plas.


Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 3°
  80 %
Meer weer