Machinefabrikant Väderstad beleeft nieuw recordjaar

Väderstad sloot het decennium op een hoog niveau af, met een omzet van 318 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van ruim 16 miljoen euro in het boekjaar 2019.

Machinefabrikant+V%C3%A4derstad+beleeft+nieuw+recordjaar
© Eigen Foto

Voor de Zweedse fabrikant van landbouwmachines betekent dat een omzetstijging van 11 procent en een winststijging van bijna 24 procent, ten opzichte van het voorgaande jaar. Väderstad heeft de omzet sinds 2010 meer dan verdubbeld.

'In verschillende opzichten was 2019 een positief jaar', zegt CEO Mats Båverud van Väderstad. 'We zijn erin geslaagd om onze marktaandelen in zowel Europa als Canada te vergroten, ondanks een algemene teruggang van de industrie. Dit is het bewijs dat klanten onze producten waarderen. De producten gaan iets langer mee en zijn gemakkelijk te gebruiken.'

Zoals gewoonlijk zal Väderstad tussen de 6 en 8 procent van de omzet in ontwikkeling herinvesteren. 'Productontwikkeling is de kern van ons bedrijf en een investering die op de lange termijn rendabel is gebleken. Daardoor kunnen we onze leidende positie behouden', stelt Båverud.

Machinefabrikant Väderstad laat qua omzet in Zweedse kronen een duidelijk stijgende lijn zien.
Machinefabrikant Väderstad laat qua omzet in Zweedse kronen een duidelijk stijgende lijn zien. © Väderstad

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer