V%C3%A4derstad+verkoopt+zijn+vijfduizendste+Tempo
Nieuws
© Väderstad

Väderstad verkoopt zijn vijfduizendste Tempo

De Zweedse machinefabrikant Väderstad heeft de vijfduizendste Tempo precisieplanter verkocht.

De Tempo is verkocht aan Stefan Kürbs in Apolda, bij Weimar, een stad gelegen in de Duitse deelstaat Thüringen. Kürbs runt samen met zijn vader een landbouwbedrijf van 350 hectare. Daarnaast verrichten ze loonwerk.

De Tempo is sinds 2012 gebouwd in het Zweedse Väderstad. Sinds april 2017 heeft de Tempo het wereldrecord, met snelheden van meer dan 20 kilometer per uur bij het zaaien van mais. Dat is ruim 502 hectare in 24 uur.

Tweede exemplaar

In het voorjaar van 2018 hadden vader en zoon Kürbs al besloten hun eerste twaalfrijige Tempo te kopen. Ze bereiken er een hoog rendement mee in elk gewas. Tussen de 5 en 6 hectare per uur. Daar komt dit voorjaar een tweede exemplaar bij.

'Het toepassingsgebied met de Tempo is zeer breed. We gebruiken de machine voor veel verschillende gewassen: suikerbieten, zonnebloemen, mais, soja en raapzaad. De hoge snelheid van de Tempo is een belangrijk aspect voor ons, net als de hoge precisie', verklaart Kürbs.

Op de beurs Agritechnica in Hannover vond de symbolische overdracht plaats bij de stand van Väderstad. De levering van de machine gebeurt in maart. 'De nieuwe Tempo wordt net op tijd geleverd voor het zaaien van de suikerbieten', zegt Kürbs.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  18° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 8°
  60 %
 • Woensdag
  16° / 7°
  50 %
Meer weer