V%C3%A4derstad+verhoogt+omzet+met+27+procent
Nieuws
© Eigen Foto

Väderstad verhoogt omzet met 27 procent

Väderstad sluit het boekjaar 2018 af met een recordomzet. Voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf is een omzet van 300 miljoen euro gerealiseerd.

De bestellingen die in 2018 bij Väderstad binnen kwamen, waren 27 procent beter dan het jaar ervoor. Voor reserve- en slijtageonderdelen groeide de omzet met 26 procent. Zo’n 10 procent van de omzet is gerealiseerd in het thuisland Zweden. De nettowinst komt uit op 11,8 miljoen euro.

De markt waarin Väderstad actief is, blijft groeien en de verkoopontwikkeling is in verschillende delen van de wereld vorig jaar positief geweest. Canada, Zweden en Rusland staan qua verkoop bovenaan de lijst, met daarna Engeland, Duitsland en Oekraïne.

Droogte

De droogte van het afgelopen jaar, vooral in Noord-Europa, resulteerde in lagere opbrengsten in markten waar de Zweedse machinefabrikant sterk aanwezig is. Ondanks het droge weer en de lagere opbrengsten, bleef er een goede belangstelling voor machines van Väderstad.

Volgens Mats Båverud, president en CEO van Väderstad, heeft dit deels te maken met de in het najaar gestegen graanprijzen. Ook de positieve wereldeconomie en de lage rentetarieven hebben bijgedragen in de volumegroei.

Tempo-zaaimachine

Väderstad boekte onder andere succes met de verkoop van de Tempo-zaaimachine. Ook voor seizoen 2019 zijn de verkopen sterk begonnen. De Väderstad Tempo combineert een grote precisie met een hoge gemiddelde rijsnelheid.

In het recordjaar heeft de machinefabrikant meer dan 150 nieuwe medewerkers aangenomen. Daarnaast blijft het bedrijf investeren in een gestroomlijnde productie en productontwikkeling.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  9° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
Meer weer