Rainlevelr+groeit+dit+jaar+fors
Nieuws
© Rainlevelr

Rainlevelr groeit dit jaar fors

Het samenwerkingsverband Rainlevelr heeft de 25ste deelnemende tuinder binnengehaald. Dit jaar verwacht het Hoogheemraadschap van Delfland nog eens tien bedrijven aan te sluiten.

Rainlevelr is een samenwerking tussen tuinders in het Westland, gemeente Westland, Glastuinbouw Nederland en het Hoogheemraadschap van Delfland. Door de samenwerking is er minder risico op wateroverlast en is er minder snel waterschade. Rainlevelr startte in 2012 als proef, nadat er steeds meer wateroverlast ontstond in het Westland.

Het hoogheemraadschap informeert de deelnemende tuinders over de neerslagverwachting, waarna de tuinders in de aanloop naar een zware bui ruimte maken in hun hemelwaterbassin of silo. Dat doen ze op vrijwillige basis, al vergoedt Delfland eenmalig de extra voorzieningen. Het water uit de bassins stroomt naar het oppervlaktewater en kan door Delfland worden weggepompt voordat de bui er is. Wanneer het vervolgens stevig gaat regenen, is er in de waterbassins extra ruimte beschikbaar om dit water op te vangen.

Woensdag werd gevierd dat het 25ste bedrijf, Lugt Lisianthus in Monster, zich aansloot. Hiermee is nu een totale glasoppervlakte van 139 hectare aangesloten, samen goed voor tenminste 13.900 kubieke meter waterberging.


Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  4° / -1°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  40 %
 • Woensdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer