Rijnland in actie tegen wateroverlast

Hoogheemraadschap van Rijnland werkt aan verbetering van de waterafvoercapaciteit in de Gouwepolder. Dat doet het schap om te voorkomen dat bij hevige neerslag het kwekerijgebied in Boskoop blank komt te staan. Dat gebeurde de afgelopen jaren een aantal keer.

Rijnland+in+actie+tegen+wateroverlast
© Koen van Wijk

De Boskoopse boomkwekers hebben zelf jarenlang aangedrongen op een extra gemaal aan het Rijneveld, maar dat komt er niet. Rijnland stelt dat het huidige gemaal groot genoeg is, maar dat het probleem bij de doorstroming uit het achterliggende gebied ligt.

Daarom werkt het waterschap aan het plaatsen van nieuwe duikers met een grotere capaciteit, zodat het water sneller het gebied wordt uitgepompt. Daarnaast heeft Rijnland nieuwe overeenkomsten afgesloten met aannemers voor de inzet van noodpompen, zodat deze voortaan eerder ingezet kunnen worden bij calamiteiten.

Noodcapaciteit

Op dat punt ging het vorig jaar begin september mis toen in een etmaal meer dan 100 millimeter neerslag viel en de inzet van noodcapaciteit te lang duurde. Henk van der Smit van Stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop kan leven met de aanpak van Rijnland. 'Ze hebben hiermee een goed antwoord gegeven op onze wens om wat aan de wateroverlast te doen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  11° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  10° / 4°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer