Nederlandse 'brexit-zetels' gaan naar PVV, VVD en GO

Met het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie wijzigt de zetelverdeling van het Europees Parlement. Nederland krijgt daardoor 29 zetels, drie meer dan voor de brexit. De drie extra zetels gaan naar de PVV, de VVD en Groep Otten (GO).

Nederlandse+%27brexit%2Dzetels%27+gaan+naar+PVV%2C+VVD+en+GO
© Europees Parlement

De Kiesraad benoemde met voorkeurstemmen van de kandidatenlijst Marcel de Graaff (PVV) en Bart Groothuis (VVD). Namens de kandidatenlijst van Forum voor Democratie krijgt Dorien Rookmaker een zetel. Zij stapte echter over naar de partij GO van Henk Otten, de mede-oprichter en oud-bestuurslid van Forum voor Democratie (FvD).

De benoemde kandidaten hebben tien dagen de tijd om aan te geven of zij de benoeming accepteren. Als de benoeming wordt aangenomen, onderzoeken de Tweede Kamer en het Europees Parlement of de kandidaat voldoet aan de vereisten voor het lidmaatschap van het Europees Parlement en als Parlementslid kan worden toegelaten. Als een kandidaat de benoeming niet aanneemt of niet aan de eisen voldoet voor het lidmaatschap, benoemt de Kiesraad binnen veertien dagen de eerstvolgende kandidaat.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer