Uienexport naar Senegal trekt nog even fors door

Ruim 17.000 ton uien is verscheept naar Senegal in week 2 van 2020. Dat is de helft van het exportvolume van die week.

Uienexport+naar+Senegal+trekt+nog+even+fors+door
© Niels van der Boom

Daarmee lijkt de export van uien naar het West-Afrikaanse land nog even fors door te trekken, voordat de grenzen sluiten in februari. Het totale exportvolume naar Senegal staat nu op bijna 165.000 ton. Dat is vergelijkbaar met het seizoen 2017-2018 en zo'n 40.000 ton meer dan vorig seizoen. Dit blijkt uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis tot en met week 2.

De exportteller van de Nederlandse uien voor dit seizoen staat op 762.000 ton. Dat is nu al 24.000 ton meer dan in 2017-2018. Toen stevende de uiensector af op een exportrecord. Opvallend is dat de verkoop van uien naar omringende landen als Groot-Brittannië, Duitsland, België en Frankrijk iets achterblijft ten opzichte van voorgaande jaren.

Vooral overzee is er veel vraag naar Nederlandse uien. Richting West-Afrika heeft de markt zich volledig hersteld na het beperkte aanbod van vorig jaar. Vooral Aziatische bestemmingen doen het verder goed en dat heeft alles te maken met de tegenvallende lokale producties.

• Bekijk de marktcijfers van uien

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  6° / 5°
  20 %
Meer weer