Hartklachten+Schreijer%2DPierik+%27door+groene+macht%27
Nieuws
© Eigen Foto

Hartklachten Schreijer-Pierik 'door groene macht'

De hartklachten die CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik hebben gedwongen haar werk tijdelijk neer te leggen, zijn naar eigen zeggen veroorzaakt door stress. 'Ik ervaar dat de invloed van de groene macht toeneemt. Dat gaat ten koste van boerenfamilies. Dat gaat me letterlijk aan het hart', zegt Schreijer-Pierik.

De 66-jarige Schreijer-Pierik wordt maandag nader onderzocht, maar in dagblad Tubantia zegt ze al te weten wat de oorzaak is van haar hartklachten. 'Het is stress, allemaal stress.' De klachten waren van dien aard dat zij haar werk in het Europees Parlement tijdelijk heeft neergelegd.

In vakblad Pig Business weet de Twentse politica haar klachten aan het groene activisme in Nederland en Europa. In de regionale krant nuanceert ze die uitspraak enigszins. 'Ik heb het absoluut niet over personen die ik de schuld geef van wat mij is overkomen. Of over opvattingen van mensen. Ik ervaar wel dat de invloed van de groene macht toeneemt. Om het maar zo te noemen. Die heeft het gewonnen. Dat gaat ten koste van boerenfamilies, van mooie bedrijven. En dat gaat me letterlijk aan het hart.'

Kantje boord

Schreijer-Pierik brak vorige week, toen het Europarlement instemde voor de Green Deal, het veelbesproken meerjarenplan voor het klimaat. 'Toen was het voorbij, voor mijn gevoel. Voorbij voor al die boerenfamilies die nog op een goede manier, in balans met de natuur, willen boeren. Van die gedachten heb ik de hele nacht liggen malen. Ik moest met spoed worden opgenomen op de hartbewaking. Daar heb ik drie dagen gelegen. Het was echt kantje boord', citeert Tubantia haar.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  21° / 9°
  10 %
 • Maandag
  24° / 8°
  10 %
Meer weer