Aviko+neemt+groot+belang+in+Chinese+fritesproducent
Nieuws
© Archief

Aviko neemt groot belang in Chinese fritesproducent

De Nederlandse aardappelverwerker Aviko neemt 90 procent over van de aandelen van de Chinese fritesproducent Hongyuan Louis.

Met deze overname wil Aviko de eigen groeiambitie in China verder stimuleren. De Nederlandse verwerker koopt de aandelen van de onderneming Hongyuan Agriculture. Hongyuan Louis is gevestigd in de stad Xilinhot in het noorden van China.

De overname betreft een relatief nieuwe fabriek met een jaarlijkse capaciteit van 50.000 ton en daarnaast opslagplaatsen, koelhuizen en onder meer waterzuivering. Bij de Chinese fabrikant zijn ongeveer 170 mensen werkzaam. Hongyuan Agriculture blijft als aandeelhouder betrokken en werkt samen met Aviko bij de inkoop van aardappelen.

Goed distributienetwerk

Aviko is sinds 2007 actief in China. De verwerker heeft daar de afgelopen jaren met succes een goed distributienetwerk voor diepgevroren aardappelproducten opgezet, met een verkoopkantoor in Shanghai. Aviko wordt in China inmiddels gezien als een van de toonaangevende merken voor deze producten, meldt algemeen directeur Chris Deen in een persbericht.

'Met een gemiddelde marktgroei voor diepvriesfrites van 10 procent per jaar is China van groot strategisch belang voor Aviko. Voor ons is deze acquisitie een perfecte gelegenheid om onze sterke positie in China aan te vullen met moderne, lokale productiefaciliteiten. Deze deal helpt ons een prominente marktpositie te verwerven en te behouden', verklaart Deen.

Algemeen directeur Albert Markusse van Cosun voegt eraan toe dat de overname perfect past in de ambitie van Cosun om een leidende positie in plantaardige oplossingen te nemen. 'Wij staan dan ook helemaal achter de groeistrategie van Aviko. Die is erop gericht volledig te profiteren van de wereldwijde groei op de markt voor aardappelproducten.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  12° / 10°
  70 %
 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 12°
  20 %
Meer weer