Aviko+zoekt+contracttelers+Noordoost%2DNederland
Nieuws
© Koos van der Spek

Aviko zoekt contracttelers Noordoost-Nederland

Voor de invulling van de toenemende vraag naar aardappelproducten en granulaten wil Aviko Potato het contractareaal in Noordoost-Nederland verder uitbreiden.

De focus van Aviko Potato in het betreffende gebied ligt vooral bij uitbreiding van de teelt van Hoge Droge Stof aardappelen (HDS). 'Daarnaast is er ook nog ruimte voor de teelt van fritesrassen voor de verwerking tot puree', meldt inkoopmanager Willem van Tilburg.

Aviko Potato gaat de komende landbouwbeurs Agro Techniek Assen op 10 tot en met 12 december gebruiken om aardappeltelers in Noordoost-Nederland te informeren over de mogelijkheden. De inkooporganisatie wil op deze beurs telers overtuigen dat de teelt van aardappelen voor hun eigen verwerking een interessant alternatief kan zijn voor andere gewassen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  22° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer