Hoge+poolprijs+Aviko+Potato+na+uitzonderlijk+seizoen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Hoge poolprijs Aviko Potato na uitzonderlijk seizoen

Aviko Potato betaalt voor aardappelen van oogst 2018 een poolprijs van gemiddeld 304,23 euro per ton.

De prijzen in de pool zonder voorverkoop variëren van 273,09 euro voor aardappelen die in week 45 geleverd zijn tot 343,26 euro voor levering in week 28. De gemiddelde van de pool met voorverkoop komt op 272,81 euro met uitersten van 245,33 euro voor vroege levering en 315,21 euro voor aardappelen in de lange bewaring.

Alle gepubliceerde prijzen van Aviko Potato zijn in euro's per ton en zijn de gemiddelden berekend over alle rassen. Tussen de rassen zijn de verschillen dit jaar relatief klein. De bewaarvergoeding tot en met week 28 bedraagt 80 euro per ton. De uitgekeerde kwaliteitspremie van 1 euro per ton is niet in deze gemiddelde prijzen meegenomen.

Ui

Aviko Potato spreekt over een mooie poolprijs na een uitzonderlijk groeiseizoen. De inkooporganisatie wijst er in een persbericht vanwege de poolprijzen nog maar eens op dat de verschillen tussen de aardappeltelers groot zijn. De gemiddelde opbrengst van de pooltelers komt uit op ruim 46 ton per hectare. Dat lag een jaar eerder nog op 57 ton per hectare.

Het 20 procent kleinere volume van de pool kon enigszins worden gecompenseerd door de grote aardappeloverschotten vanuit oogst 2017. Tot half augustus draaide Aviko op de oude oogst. Voor het dichten van het gat naar de verwerking van aardappelen van oogst 2019 is onder meer het inkoopvolume voor vroege aardappelen uitgebreid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  10° / 0°
  10 %
 • Zondag
  10° / 0°
  10 %
 • Maandag
  10° / 2°
  0 %
Meer weer