Vier rozen krijgen predicaat Excellence Roses

Vier nieuwe rozen hebben vorig jaar het predicaat Excellence Roses verdiend.

Vier+rozen+krijgen+predicaat+Excellence+Roses
© Anthos

Ze doorstonden een driejaarlijkse keuring op vijf rosaria in Nederland en België en komen van drie verschillende veredelaars uit Duitsland en België. In totaal zijn 23 rozenrassen gekeurd. Omdat de keuringen in 2017 stillagen, gaat het om de toekenning van rozen van het plantseizoen 2015-2016.

Twee floribundarozen, één theehybride en één heesterroos zijn bekroond. Het gaat om Airbrush, Jean Robie, Romina en Taxandria. De certificaten worden vrijdag 14 februari overhandigd tijdens de jaarvergadering van de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen. Alle Excellence rozen zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende planten, die zonder inzet van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven bij eindgebruikers.

Vier keer per jaar

Begin vorig jaar nam de Cultuurgroep voor Rozen en Rozenonderstammen Excellence Roses onder haar hoede. De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen coördineert de keuringen en verwerkt de resultaten. De keuringen vonden plaats in Boskoop, Lottum, Winschoten, Antwerpen en Destelbergen. Keuringscommissies van de rosaria keurden de rozen op vier momenten in het jaar.

Voor dit plantjaar zijn 27 nieuwe rozen aangemeld voor de keuringen. Ze zijn afkomstig van negen veredelaars uit binnen- en buitenland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer